Nazolabial Dolgu - Nazolabial Oluk (çizgi)

Burun kanat yanlarından başlayıp ağız köşelerine dek uzanan oluğa “nazolabial oluk” adı verilir. Doğduğumuz andan itibaren aslında yüzümüzün bir bileşeni olan bu oluk yaş aldıkça cildimizin nemini ve destek dokusunu kaybetmesiyle hem derinleşir hem de yer çekiminin etkisini sergilemeye başlar. Mimiklerimizin fazla aktif olduğu durumlarda bu proçes daha hızlı ve agresif gelişmektedir. Derinleşen ve belirginleşen nazolabial oluk hiç istenmeyen asık surat görünümüne ve yorgun yaşlı bir ifadeye neden olur.

Nazolabial dolgu uygulamasında doğru zamanlama nedir?

Oluk tamamiyle derinleşmeden müdahale etmek çok daha anlamlı sonuçlar verecektir ve hatta yapılması en doğru olan şey oluklar oluşmadan cildin nem dengesini korumak olacaktır. Bu cildin her türlü yaşlanma belirtsinin daha geç oluşmasını sağlayacaktır.

Nazolabial dolgu uygulamasında altın standart yaklaşım.

Nazolabial oluk gibi orta yüz bölgesi alanlarında yapılan dolgularda daha dikkatli olunması gerekmekte, çünkü orta yüz asıcı destek dokusunu en çabuk kaybeden ve bu nedenle sarkmaya en meyilli alanlardandır. Doğru teknikle yapılması ve öncelikle yüzü yükseltici ''lifting'' etkisi yaratacak hamlelerle başlanması doğru bir sonuç için elzemdir. Yüzü önce elmacıkları destekleyerek germeye çalışmak ve bir miktar yükseltmeyi amaçlayıp nazolabial oluğu sonraki aşamada doldurmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Hangi dolgu maddesi?

Nazolabial dolgu uygulaması için hyaluronik asit içerikli dolgular tercih edilmektedir.

Mimiklerim etkilenir mi?

Nazolabial oluğa yapılan hyaluronik asit dolguların mimikler üzerine herhangi bir etkisi yoktur.

Etki ne zaman ortaya çıkar?

Etki işlem sonrasında kendini hemen gösterecektir.
Hyaluronik asit su çekme eğilimini 2 hafta içinde tamamladığı için tam etki 2 hafta içinde oturmuş olur.

Kalıcı mı?

Ortalama kalıcılık süresi 12 aydır. Dolgunun kalıcılığı mimik kullanımına, kişiden kişiye, sigara içimine, çevresel koşullara ve yapılan dolgu maddesinin kalitesine bağlı değişkenlik gösterir. Tekrarlayan dolgu uygulamalarında ise dolgunun kalıcılık süresinin uzadığı bilinmektedir.